Cars and Coffee Parijs

Cars and Coffee Paris

 

Zondag 4 maart was het dan eindelijk zo ver, na lang kwijlen en wegdromen bij de foto´s en filmpjes die op het Franse forum verschenen waren, was het dan eindelijk zover. We stonden op het punt te vertrekken naar Parijs, de stad met zijn mooie straten, bistro´s, goede sfeer en een hectisch verkeersbeeld.  Ik zeg we omdat ik niet in mijn eentje ging, maar drie metgezellen had gevonden die het leuk vonden om met mij mee te gaan voor een dagje auto´s kijken en sfeer proeven in Parijs. Degene die vandaag mee zouden gaan waren Bas (die helaas de nacht ervoor ziek werd en dus toch niet mee kon), Seger en Christiaan. Gewapend met foto en video camera’s vertrokken wij om 4  uur uit een vochtig en mistig Den Haag. Zelf gingen we helaas niet met een supercar, al kwam het er aardig in de buurt. De moeder van Seger was namelijk zo vriendelijk om ons haar twingo uit te lenen (waarvoor dank!) omdat mijn MINI en de 500 Abarth van Christiaan wat te krap bleken.

Onderweg was het erg rustig en mistig en waren er maar weinig speciale auto’s te zien. Pas op de rondweg van Parijs kwamen wij wat bijzondere auto’s tegen, namelijk een Continental GT en een Corvette C6. Dit bracht ons al in de stemming voor het Cars and Coffee avontuur wat ons te wachten stond. Uiteindelijk kwamen we om tien voor half tien aan bij het terrein waar het evenement gehouden zou worden. Gelukkig hadden we er niet zo heel lang over gereden en waren we aan de vroege kant. Hierdoor stonden er nog maar weinig auto’s op het terrein wat gunstig was voor ons omdat dat betekende dat we de auto’s bij aankomst konden fotograferen en zo kon Christiaan mooie aankomst video’s maken. Op het terrein zelf stond toen onder andere al een Noble, een M5 touring en een Nissan GTR.

Wij besloten om ons strategisch langs de weg op te stellen zodat we alle arriverende auto’s op de gevoelige plaat konden vast leggen zonder dat er hele hordes mensen omheen zouden staan. Ondertussen druppelde de Ferrari’s al gestaag binnen, een prachtige 308GTB en 328 GTS passeerde ons en ook een F430, 550 en 512Tr arriveerden. Ondertussen kwam er ook een oranje monster aanrijden, dit bleek een Gallardo cabrio te zijn die heerlijk klonk.

Je kon wel stellen dan wij steeds vrolijker begonnen te kijken. Echter de echte klappers moesten nog komen, dus bleven wij rustig langs de weg staan wachten op hetgeen wat ons te wachten stond.

Om 10 uur begon het echt druk te worden achtereenvolgens kwamen uiteenlopende supercars binnen. Zo arriveerde er een 458 een Scuderia 16M en Porsche turbo S Cabrio tegelijkertijd. Dit was een mooi rijtje om op de foto vast te leggen. Heel kort erna kwamen een Lamborghini Miura en een nieuwe Aventador achter elkaar binnen, wat een prachtig duo! De miura had een prachtige groene kleur waardoor je hem niet kon missen. De dag was eigenlijk toen al helemaal geslaagd.

Omdat de aanwezige pers en mobielspotterts zich verzamelden rondom de miura en aventador koos ik er maar weer voor om mij naar de straat te begeven om de auto’s bij aankomst te fotograferen. Dit bleek een uitstekende keus. Niet alleen omdat het hier minder druk was maar ook omdat Christiaan al snel riep: kijk jongens, achter die RS4, een Ferrari ENZO! En inderdaad er kwam iets breeds en heel laags aan. WOW wat een indrukwekkende auto! Zo laag en breed, en wat een geluid! Ik zou zeker de filmpjes van de ENZO onderaan dit verhaal te bekijken puur omdat het geluid zo geweldig is. Ik hoop dat alle lezers van dit verhaal ook ooit een ENZO in het echt mogen beluisteren. Ik heb de rest van de dag nog met een smile op mijn gezicht rond gelopen van het geluid van die auto.

Later kwamen er nog drie andere Aventador’s binnen druppelen. Ze kwamen overigens tegelijkertijd binnen met een Mucielago LP670-4 SV. Die aventador’s zijn mooi, maar zo’n SV is toch wel de ultieme nieuwere lamborghini voor mij. Gelukkig lieten de aventador en de SV zich door middel van een revv battle hun geluid nog eens goed horen en als ik zo vrij mag zijn de scheidsrechter in dit duel uit te hangen concludeer ik dat de SV toch wel de winnaar was in bij deze battle. Helaas heb ik alleen het wat tamme einde van deze battle op video kunnen vastleggen.

Verder kwam er later nog een Countach en een 599 GTO. Ook de nieuwe 458 spider met challenge grill was van de partij. Een andere klapper was de Ferrari 250 california spider, dit is een auto die zo’n slordige 10 miljoen dollar waard is. De man die deze auto door parijs naar het evenement heeft gereden verdient wat mij betreft een schouderklopje dat hij het aangedurfd heeft en ons mee heeft laten genieten van zijn kostbare bezit.

In totaal zijn er tot 1 uur s’middags zo’n 200 auto’s verschenen die stuk voor stuk de moeite waard waren om te bekijken. Maar eigenlijk stond er zoveel moois dat ik uiteindelijk niet eens elke heb kunnen bekijken en fotograferen. Ook de twee Lancia Delta’s die aanwezig waren vond ik overigens prachtig, de martini editie natuurlijk helemaal.

Rond 1 uur was het merendeel van de auto’s weer naar huis vertrokken en fotografeerde wij nog een aantal mooi vrijstaande auto’s. Hierna zijn wij naar het centrum van de stad gereden om te genieten van de stad en ook nog parking Foch te bezoeken, het autowalhalla wat je gezien moet hebben als je in Parijs bent geweest. Rond een uur of 7 s’avonds vonden wij het wel weer mooi geweest en zijn wij weer richting huis vertrokken.

Al met al een dag om niet meer te vergeten. Ik kwam met 900 foto’s en tientallen filmpje thuis en nog het belangrijkste, met een hele gave ervaring extra. Ik hoop dat ik door dit verslag jullie lezers ook kan laten meegenieten van de korte trip die wij hebben gemaakt. Het vervelende is dat dit naar meer smaakte en dat er zeker een vervolg komt. Kortom de volgende trip naar C&C Parijs ben ik alweer aan het inplannen. Dan hoop ik alleen met de Maserati te gaan samen met nog een groepje andere Maserati rijders.

Kortom… Wordt vervolgd!

 

Xantijn

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.